Volleybalvereniging Podarwic is op 1 oktober 1983 opgericht te Poederoijen.
Gedurende de eerste jaren werd er alleen recreatief gespeeld in dorpshuis “Podarwic” te Poederoijen.
De oorsprong van de verenigingsnaam is identiek aan die van het dorpshuis, namelijk de Romeinse naam voor Poederoijen.

Enkele jaren later werden de eerste competitieteams ingeschreven en werd er deels uitgeweken naar de “microsporthal” te Brakel. Het eerste herenteam kwam in die tijd uit in de 2e klasse en het eerste damesteam in de 3e klasse.

In 1993 volgde een fusie met volleybalvereniging “Parnassia ’73” uit Aalst. Deze verenigingen sloten perfect bij elkaar aan. Daar Parnassia wel jeugd, maar geen senioren had en Podarwic naarstig op zoek was naar jeugdige leden. De vereniging breidde uit tot over de 100 leden en er werd inmiddels op 4 locaties gespeeld, te weten het dorpshuis in Poederoijen, de gymzaal in Aalst, de microsporthal te Brakel en het dorpshuis te Zuilichem. Nog altijd zijn deze dorpen hofleverancier aangaande het ledenbestand van volleybalvereniging Podarwic.

In 1998 werd sporthal “De Maayenbogerd” te Aalst opgeleverd en is sinds die tijd onderkomen van volleybalvereniging Podarwic. Het eerste herenteam speelt 1e klasse, met een potentiële kans om dit seizoen te promoveren naar de promotieklasse. Inmiddels draait het eerste damesteam al enkele jaren mee in de promotieklasse.
Naast de seniorenteams is er een bloeiende jeugdafdeling en is er een recreanten afdeling.

Ondertussen bestaat het ledental uit circa 100 jeugd- en 70 seniorenleden. Voor iedereen: jong en oud, jonge of meisje, man of vrouw, op ieder niveau bieden wij volleybal aan. Ben je geïnteresseerd?! Bezoek onze website voor de trainings- en wedstrijdtijden en kom een kijkje nemen in de sporthal.